Kevytyrittäjyys – vaihtoehto yrittäjyydelle ja palkkatyölle

Tavat tehdä työtä muuttuvat tällä hetkellä voimakkaasti. Palkkatyön ja yrittäjyyden rinnalle tarvitaan vaihtoehtoja, jotka ovat joustavia, monimuotoisia ja kokeilemiseen kannustavia. Nykyaikaisessa työelämässä ihmisellä voi olla monta eri roolia samanaikaisesti.

Kevytyrittäjyys, eli itsensätyöllistäminen laskutuspalveluyrityksen kautta, on vaihtoehto yrittäjyydelle ja palkkatyölle. Työn muuttuessa ja työelämän pirstoutuessa, kevytyrittäjyys mahdollistaa itsensä työllistämisen helposti, inspiroi ihmisiä etsimään uusia mahdollisuuksia sekä kannustaa kokeilemaan uusia asioita ja ideoita.

Kevytyrittäjyys lisää työllisyyttä ja vähentää harmaata taloutta. Laskutuspalveluyritykset tarjoavat helpon tavan hoitaa lakisääteiset velvoitteet, jolloin ne tulevat myös hoidetuksi sekä työntekijän että toimeksiantajan näkökulmasta. Myös kotitaloudet voivat kevytyrittäjyyden avulla teettää työtä helpommin, kun työnantajavelvoitteet hoitaa laskutuspalveluyritys.

Monelle kevytyrittäjyys toimii väylänä yrittäjyyteen. Sen avulla voi osoittaa osaamisensa ja testata liikeideaa ennen oman yrityksen perustamista. Vuonna 2017 perustetuista yrityksistä noin kuusi prosenttia syntyi kevytyrittäjyyden kautta.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa työllistymisen niissä elämäntilanteissa, joissa kokopäiväinen työ ei ole mahdollista. Esimerkiksi opiskelijat, eläkeläiset ja muut, jotka eivät halua työskennellä kokopäiväisesti, voivat työllistää itsensä helpommin kevytyrittäjinä. Kevytyrittäjyys auttaa myös työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.

Uuden työn maailmassa liikutaan joustavasti yli perinteisten rajojen. Uutta työtä syntyy, kun ihmiset uskaltavat yrittää ja myös välillä epäonnistua. Jos ei koskaan kokeilla, ei myöskään synny mitään uutta ja innovatiivista.

Ajankohtaista

Katso lisää Uusi työ ry:n hallitusohjelmatavoitteet: Kevytyrittäjien sosiaaliturvaa on uudistettava. Työsuhteen määritelmää ei tule muuttaa.

Nopeasti kasvava joukko suomalaisia työllistää itsensä kevytyrittäjinä eli laskutuspalveluiden kautta ilman omaa y-tunnusta joko muun toimen ohella tai ainoana työllistämistapanaan. Laskutuspalveluihin on rekisteröitynyt jo yli...

Katso lisää Uusi työ ry:n hallitusohjelmatavoitteet: Kevytyrittäjien sosiaaliturvaa on uudistettava. Työsuhteen määritelmää ei tule muuttaa.

Katso lisää Kysely: Itsensätyöllistäjät toivovat helpottavia muutoksia eläkevakuuttamiseen

30.10.2018 Laskutuspalveluita käyttävät itsensätyöllistäjät eli niin kutsutut kevytyrittäjät kokevat yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) vaikeaksi. Yli 70 prosenttia heistä haluaisi vakuuttaa itsensä työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL) kaltaisella mallilla....

Katso lisää Kysely: Itsensätyöllistäjät toivovat helpottavia muutoksia eläkevakuuttamiseen

Katso lisää Vierailijablogi – Kevytyrittäjyyden sietämätön keveys

Kevytrittäjyys on näppärä ja joustava keino työllistää itsensä omalla työllään. Myyt osaamistasi ja tekemistäsi. Sitten laskutat työn asiakkaalta laskutuspalveluyrityksen avulla. Et tarvitse omaa yritystä eikä...

Katso lisää Vierailijablogi – Kevytyrittäjyyden sietämätön keveys