Tietosuojalauseke

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Uusi työ Ry:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laadittu 15.5.2018. Viimeisin muutos 15.5.2018

1. Rekisterinpitäjä
Uusi työ Ry
info@uusityo.fi

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö
Aleksi Rautavuori, aleksi.rautavuori@uusityo.fi, 040 631 7141

3. Rekisterit
Järjestön jäsenrekisteri, järjestön markkinointirekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on
– henkilön suostumus (jäsenyrityksen sopimuksen mukaisesti)
– rekisterinpitäjän oikeutettu etu (jäsenyys)

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito jäsenyrityksiin ja markkinointi.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat
– henkilön nimi
– asema
– yritys/organisaatio
– yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), – – www-sivustojen osoitteet
– verkkoyhteyden IP-osoite
– tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista
– laskutustiedot
– muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot

Tietoja säilytetään niin pitkään, kuin henkilö on edustamansa jäsenyrityksen kontakti henkilönä ja tarpeen tulleen niin pitkään, kuin muut määräykset niin vaativat.

6. Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa.

Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, riippuen palvelun voimassaolevista tietokannan säilytykseen liittyvistä sopimuksista.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa.

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa.

Ajankohtaista

Katso lisää Kysely: Itsensätyöllistäjät toivovat helpottavia muutoksia eläkevakuuttamiseen

30.10.2018 Laskutuspalveluita käyttävät itsensätyöllistäjät eli niin kutsutut kevytyrittäjät kokevat yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) vaikeaksi. Yli 70 prosenttia heistä haluaisi vakuuttaa itsensä työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL) kaltaisella mallilla....

Katso lisää Kysely: Itsensätyöllistäjät toivovat helpottavia muutoksia eläkevakuuttamiseen

Katso lisää Vierailijablogi – Kevytyrittäjyyden sietämätön keveys

Kevytrittäjyys on näppärä ja joustava keino työllistää itsensä omalla työllään. Myyt osaamistasi ja tekemistäsi. Sitten laskutat työn asiakkaalta laskutuspalveluyrityksen avulla. Et tarvitse omaa yritystä eikä...

Katso lisää Vierailijablogi – Kevytyrittäjyyden sietämätön keveys

Katso lisää Kevytyrittäjän työttömyysturvaopas on julkaistu!

Kevytyrittäjän työttömyysturvaan liittyy paljon hämmennystä ja epätietoisuutta. Tämän vuoksi YTK:ssä on jo jonkin aikaa pohdittu, että että opas kevytyrittäjille, johon on koottu keskeiset asiat aiheesta...

Katso lisää Kevytyrittäjän työttömyysturvaopas on julkaistu!